Björnekullas chutney med chili, apelsin och äpple
Chutney med apelsin och äpple ger en fantastisk smakupplevelse. Sötman och hettan kompletterar kött och fisk på ett bra sätt, det är vackert att servera och man kan spara den länge i kylskåp för att äta till rätt tillfälle.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1-2 syrligt äpple
  • 1 krm kanel
  • 1 dl Björnekulla äppelmos
  • 1 dl Björnekulla apelsinmarmelad
  • 1/2-1 röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 1/4 l vinäger
  • 1/2 dl socker
  • salt och peppar

Gör så här:

1.

Skala löken och skär den i tärningar.

2.

Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.

3.

Skär äpplet i klyftor.

4.

Skölj och tärna chilin.

5.

Lägg olja i en gryta och lägg i blandningen, samt kanel, låt fräsa i ett par minuter.

6.

Tillsätt vinäger, salt och peppar och sjud under lock i 20 minuter.

7.

Ta av locket och häll i apelsinmarmelad samt äppelmoset.

8.

Tillsätt salt och peppar och låt koka i ytterligare 10 min utan lock.

9.

Häll upp i väl rengjorda burkar och förvara svalt.