Kalops på högrev med kokt potatis och Svenska rödbetor

Ingredienser

4 Personer

Kalops

  • 2 kg högrev eller bringa
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • smör, till stekning
  • 0,5 msk mjöl
  • 6 st lagerblad
  • 10 –15 kryddpepparkorn
  • 4–5 kryddnejlikor
  • 2 msk ansjovisspad
  • Salt
  • peppar

Tillbehör

  • Kokt mjölig potatis
  • Svenska rödbetor från Björnekulla

Gör så här:

1.

Skär köttet i cirka 4 cm stora bitar.

2.

Skala och skär lök och morot i stora bitar.

3.

Bryn köttet väl runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn.

4.

Salta och peppra.

5.

Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna.

6.

Lägg i alla kryddor samt ansjovisspadet.

7.

Låt köttet sjuda på svag värme cirka 1 timme.

8.

Rör om då och då så att inget bränner vid.

9.

Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan
tillsammans med potatis och rikligt med rödbetor från Björnekulla