Varm getost med rödbetssirap, ruccola och rostade mandlar

Ingredienser

4 Personer

  • 1 dl Lag av Björnekulla inlagda rödbetor
  • 2 msk Socker
  • ½ kvist Färsk rosmarin
  • 4 skivor Chèvre, getost
  • Vetemjöl
  • 1 påse Ruccolasallad, ca 70 g
  • 1 dl Rostade mandlar
  • 1 dl Färdiga krutonger
  • Salt och olivolja

Gör så här:

1.

Blanda rödbetslag, socker och rosmarin i en kastrull och låt koka upp. Låt det koka ner till hälften.

2.

Vänd getostskivorna i lite vetemjöl.

3.

Värm en teflonstekpanna så att den blir mycket varm.

4.

Lägg ner osten i den varma pannan och stek ca 1 minut per sida.

5.

Blanda ruccola, rostade mandlar och krutonger och smaksätt med salt och olivolja.

6.

Lägg salladen på en tallrik och lägg osten ovanpå. Ringla lite rödbetssirap över.