Björnekullas äppelpaj med äppelmos, blåbär och hallon

Äppelpaj

Vad passar bättre till efterrätt än en god äppelpaj?
Testa Björnekullas goda äppelpaj!

Ingredienser:

Pajdeg:

Fyllning:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen.
  3. Tryck ut degen i en pajform ca 26 cm i diameter.
  4. Låt vila i kylskåp ca 20 min.
  5. Skala äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor.
  6. Blanda äppelmos, ägg och grädde.
  7. Lägg i en 1/2 dl blåbär och 1 dl hallon i blandningen.
  8. Lägg i äppelskivorna i pajformen och häll över fyllningen.
  9. Strö över sockret.
  10. Värm i ugnen i ca 20 min eller till pajen fått en fin gyllenbrun färg.
  11. Häll över resten av blåbären och florsockret.
  12. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.