
Björnekullas äppelpaj med äppelmos, blåbär och hallon
Äppelpaj
Vad passar bättre till efterrätt än en god äppelpaj?
Testa Björnekullas goda äppelpaj!
Ingredienser:
Pajdeg:
- 125 gram smör
- 1 dl vetemjöl
- 0,5 dl florsocker
- 2 dl fruktmüsli
Fyllning:
- 450 gram äpplen
- 250 gram äppelmos
- 1 dl blåbär
- 1 dl hallon
- 3 ägg
- 1 dl grädde
- 0,5 dl rörsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Arbeta samman ingredienserna till pajdegen.
- Tryck ut degen i en pajform ca 26 cm i diameter.
- Låt vila i kylskåp ca 20 min.
- Skala äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor.
- Blanda äppelmos, ägg och grädde.
- Lägg i en 1/2 dl blåbär och 1 dl hallon i blandningen.
- Lägg i äppelskivorna i pajformen och häll över fyllningen.
- Strö över sockret.
- Värm i ugnen i ca 20 min eller till pajen fått en fin gyllenbrun färg.
- Häll över resten av blåbären och florsockret.
- Servera med vaniljglass eller vaniljsås.