
Björnekullas viltfärsbiffar med pepparrotsgräddsås
Viltfärsbiffar
4 personer
Ingredienser:
- 3 msk Gammaldags Krispig Gurka 580 g, grovt hackad
- 600 g Viltfärs
- 2 tsk Salt
- 2 st Äggulor
- 2 dl Standardmjölk
- 1 dl Ströbröd
- ½ Riven gul lök
- 2 msk Riven färsk pepparrot
- 35 g Smör
- 35 g Vetemjöl
- 4 dl Kalvfond (utspädd enligt anvisning på förpackning)
- 1 dl Vispgrädde
- 2 msk Messmör
- 800 g Mandelpotatis
- Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Blanda viltfärsen med salt och äggulor till en slät smet.
- Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla i minst 5 minuter.
- Vänd ner mjölk och ströbröd i den rivna löken och pepparroten.
- Smaksätt med några varv på svartpepparkvarnen.
- Forma åtta biffar och stek i lite flytande margarin eller smör ca 4 minuter på varje sida. Ställ åt sidan och håll varmt.
- Gör såsen genom att smälta smöret i en kastrull, tillsätta vetemjöl och låta det bryna under ständig omrörning.
- Tillsätt fond (utspädd) och grädde under ständig vispning.
- Ge ett uppkok och smaksätt med messmör och BJÖRNEKULLA gammeldags krispig gurka.
- Koka den skalade mandelpotatisen försiktigt, då den lätt kokar sönder.
- Servera gärna viltfärsbiffar med gelé och en god sallad med t ex Västerbottensost i.