Björnekullas viltfärsbiffar med pepparrotsgräddsås

Viltfärsbiffar

4 personer

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Blanda viltfärsen med salt och äggulor till en slät smet.
  2. Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla i minst 5 minuter.
  3. Vänd ner mjölk och ströbröd i den rivna löken och pepparroten.
  4. Smaksätt med några varv på svartpepparkvarnen.
  5. Forma åtta biffar och stek i lite flytande margarin eller smör ca 4 minuter på varje sida. Ställ åt sidan och håll varmt.
  6. Gör såsen genom att smälta smöret i en kastrull, tillsätta vetemjöl och låta det bryna under ständig omrörning.
  7. Tillsätt fond (utspädd) och grädde under ständig vispning.
  8. Ge ett uppkok och smaksätt med messmör och BJÖRNEKULLA gammeldags krispig gurka.
  9. Koka den skalade mandelpotatisen försiktigt, då den lätt kokar sönder.
  10. Servera gärna viltfärsbiffar med gelé och en god sallad med t ex Västerbottensost i.