Cheesecake med Björnekullas goda apelsinmarmelad

Cheesecake

Ingredienser:

Topping:

Basen:

Krossa Digestivekexen och lägg i bunke. Häll över det smälta smöret och blanda tills kexsmulorna är helt täckta. Häll dem i en smord form och pressa försiktigt för att skapa ett jämnt lager. Sätt in i kylen i en timme för att stelna.

Fyllning:

Blanda mjukosten, apelsinmarmeladen, florsockret och fröna från vaniljstången och vispa till blandningen är mjuk. Häll sedan i grädden och mixa till blandningen är sammansatt.  Lägg i blandningen i den smorda plåten, arbeta från kanterna och se till att det inte finns några luftbubblor. Lämna i frysen över natten.

Servering:

Ta fram kakan ca 30 min innan servering. Skala en apelsin och skär den i klyftor. Lägg ett tunt lager apelsinmarmelad ovanpå blandningen, lämna ca 2 cm på kanterna fria. Lägg apelsinskivorna över som topping och servera!

Cheesecake-3-730x400px