Jens Spendrups älgfärsbiffar med svensk gurka

4 personer

Ingredienser:

Älgfärsbiffar:

Spendrupsås:

  • 1 msk smör
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 tärning oxbuljong
  • 1 1/2 dl mörkt öl
  • några droppar vitvinsvinäger
  • några droppar citronsaft
  • 1 tsk messmör

 

Tillbehör:

  • Svenska gurkor från Björnekulla

Gör så här:

  1. Biffarna: Lägg alla ingredienser, förutom köttfärsen, i en bunke och blanda till en smet med hjälp av en mixer.
  2. Blanda därefter ner köttfärsen i smeten med hjälp av en slev.
  3. Forma 4-5 biffar med våta händer och stek dem gyllenbruna i smör.
  4. Såsen: Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet med en visp.
  5. Vispa ner öl och buljongtärning och värm upp.
  6. Smaka av såsen med vinäger, citronsaft, messmör och eventuellt peppar och salt.
  7. Servera gärna biffarna med potatismos, Björnekullas svenska gurkor och gröna ärtor.

 

Recept från Mitt Kök