Kalops på högrev med kokt potatis och Svenska rödbetor

4 personer

Ingredienser:

Kalops:

Tillbehör:

  • Kokt mjölig potatis
  • Svenska rödbetor från Björnekulla

Gör så här:

  1. Skär köttet i cirka 4 cm stora bitar.
  2. Skala och skär lök och morot i stora bitar.
  3. Bryn köttet väl runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn.
  4. Salta och peppra.
  5. Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna.
  6. Lägg i alla kryddor samt ansjovisspadet.
  7. Låt köttet sjuda på svag värme cirka 1 timme.
  8. Rör om då och då så att inget bränner vid.
  9. Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan
    tillsammans med potatis och rikligt med rödbetor från Björnekulla

 

Recept från boken Matglädje hela livet.