
Kalops på högrev med kokt potatis och Svenska rödbetor
4 personer
Ingredienser:
Kalops:
- 2 kg högrev eller bringa
- 2 st gula lökar
- 2 st morötter
- smör, till stekning
- 0,5 msk mjöl
- 6 st lagerblad
- 10 –15 kryddpepparkorn
- 4–5 kryddnejlikor
- 2 msk ansjovisspad
- Salt
- peppar
Tillbehör:
- Kokt mjölig potatis
- Svenska rödbetor från Björnekulla
Gör så här:
- Skär köttet i cirka 4 cm stora bitar.
- Skala och skär lök och morot i stora bitar.
- Bryn köttet väl runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn.
- Salta och peppra.
- Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna.
- Lägg i alla kryddor samt ansjovisspadet.
- Låt köttet sjuda på svag värme cirka 1 timme.
- Rör om då och då så att inget bränner vid.
- Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan
tillsammans med potatis och rikligt med rödbetor från Björnekulla
Recept från boken Matglädje hela livet.