
Köttbullar med potatismos och Svenska lingon
4 personer
Ingredienser:
Köttbullar:
- 500 g nötfärs
- 1 gul lök
- 1 msk + 2 msk smör
- 2 msk grov skånsk senap från Björnekulla
- 1 dl vispgrädde
- 1/2 dl ströbröd
- 1 ägg
- 1 1/2 tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
- 1 krm mald kryddpeppar
Potatismos:
- 1 kilo mjölig potatis
- 2 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 50 g smör
- 2 tsk salt
- 1 krm nymald svartpeppar
Tillbehör:
- Svenska gurkor från Björnekulla
- Svenska lingon från Björnekulla
Gör så här:
- Potatismos: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av och stöt potatisen med potatisstöt tillsammans med mjölk, grädde och smör. Vispa till ett slätt mos med elvisp. Krydda med salt och peppar.
- Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk smör. Blanda lök, senap, grädde, ägg och ströbröd i en bunke. Låt svälla ca 5 min. Tillsätt färsen och blanda till en jämn färssmet. Krydda med salt, peppar och kryddpeppar.
- Rulla färsen till små köttbullar och stek runtom i 2 msk smör ca 10 min.
- Servera köttbullarna med mos, Björnekullas Svenska lingon och Svenska inlagda gurkor.
Recept från Allt om Mat