
Lammkotletter med rostad pumpa och vispad rödbetscrème
4 personer
Ingredienser:
- 400 g Pumpa, gärna Butternut
- 800 g Tvättad amandinepotatis
- 1 msk Grovt hackade färska salviablad
- ½ dl God olivolja
- 8 st Dubbelkotletter av svenskt färskt lamm
- 50 g Smör
- 2 kvistar Färsk timjan
- 1 klyfta Färsk vitlök
- 1 glas Gott rödvin
- 2,5 dl Crème fraiche, 34 %
- 1 dl Björnekulla inlagda rödbetor, mixade
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala pumpan, skär i kuber 2x2x2cm.
- Låt skalet vara kvar på amandinepotatisen, men dela dem på längden.
- Blanda pumpa och potatis med olja och salvia.
- Rosta i ugnen i ca 25 minuter och rör om 2-3 gånger under tiden.
- Under tiden, stek kotletterna i en het panna med en klick smör, timjan och vitlök.
- När kotletterna uppnått önskad stekgrad, ta upp dem från pannan. Slå i ett glas rödvin och vispa ur pannan, lägg tillbaks kotletterna och håll varmt.
- Vispa crème fraichen (som vispgrädde).
- Mixa rödbetorna till en fin puré och vänd försiktigt ner i den vispade crème fraichen.
- Servera kotletterna med den rostade pumpan/potatisen och lite av den sky som finns kvar i stekpannan.
- Avsluta med en klick rödbetscrème på kotletterna.