Lammkotletter med rostad pumpa och vispad rödbetscrème

4 personer

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala pumpan, skär i kuber 2x2x2cm.
  3. Låt skalet vara kvar på amandinepotatisen, men dela dem på längden.
  4. Blanda pumpa och potatis med olja och salvia.
  5. Rosta i ugnen i ca 25 minuter och rör om 2-3 gånger under tiden.
  6. Under tiden, stek kotletterna i en het panna med en klick smör, timjan och vitlök.
  7. När kotletterna uppnått önskad stekgrad, ta upp dem från pannan. Slå i ett glas rödvin och vispa ur pannan, lägg tillbaks kotletterna och håll varmt.
  8. Vispa crème fraichen (som vispgrädde).
  9. Mixa rödbetorna till en fin puré och vänd försiktigt ner i den vispade crème fraichen.
  10. Servera kotletterna med den rostade pumpan/potatisen och lite av den sky som finns kvar i stekpannan.
  11. Avsluta med en klick rödbetscrème på kotletterna.