
Parmesan – och pickelsgratinerad falukorv med potatiskompott
4 personer
Ingredienser:
- 800 g Falukorv av hög kvalitet
- 1 msk Dijonsenap
- 2 msk Björnekulla gammeldags krispig gurka, grovt hackad och avrunnen
- 1 dl Crème fraiche
- 1 dl Riven ost, gärna av parmesantyp t ex Grana Padano
- 1 st Finhackad rödlök
- 800 g Potatis, tvättad med tunt skal, gärna ratte
- 1,5 dl Crème fraiche
- ½ Citron (saft)
- 2 msk Hackad dill
- Salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skiva falukorven i 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnssäker form.
- Blanda dijonsenap, grovhackad gurka, crème fraiche, riven ost och den finhackade löken.
- Fördela smeten över korven och gratinera i ugnen.
- Koka potatisen med skalet på i lättsaltat vatten, sätt ut dem.
- Mosa potatisen med hjälp av en ballongvisp och tillsätt crème fraiche, citronsaft och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.
- Servera gärna en god sallad till.