Rödvinsbrässerade rullader med kalkon och örtrisoni

4 personer

Ingredienser:

Gör så här:

  1. Skär ut åtta skivor av kalkonbröstet. Lägg dem i en 5 liters plastpåse och banka med bredsidan av en kniv eller botten av en kastrull så att de blir tunna som schnitzlar.
  2. Blanda lök, inlagd gurka, bacon och dijonsenap.
  3. Fördela detta över de åtta schnitzlarna och rulla ihop till rullader.
  4. Fäst gärna kanterna med en tandpetare och vänd rulladerna i lite vetemjöl.
  5. Bryn hastigt i en stekpanna och slå på vin och buljong. Låt brässera klart i ca 15 minuter och vänd dem under hela tiden.
  6. Koka risonin i lättsaltat vatten tills de är al dente. Slå av vattnet och tillsätt grädde, örter och
    ost. Låt allt sjuda på mycket låg värme utan lock tills risonin är krämig. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Servera gärna med rostad blomkål.