
Torsk i papper med rödbetor och kapris God och nyttig torsk
4 personer
Ingredienser:
- 4 st/600 g Portionsbitar av torsk (fryst går bra)
- 4 ark Smörgåspapper
- 125 g Smör/margarin
- 4 msk Björnekulla inlagda rödbetor, skurna i tärningar
- 1 msk Inlagd kapris
- 2 msk Hackade blandade örter (frysta går bra)
- 1 msk Hackad salladslök/purjolök
- 800 g Potatis
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader (175 grader i varmluftsugn).
- Lägg torsken i mitten på fyra smörgåspapper, salta och peppra.
- Dela smöret i fyra bitar och lägg ovanpå på torsken.
- Gör likadant med rödbetor, kapris, örter och salladslök.
- Dra ihop ändarna på pappret, knyt gärna med lite bomullsnöre, alternativt vrid det som en smällkaramell.
- Sätt in i ugnen och baka i 15-20 minuter.
- Skala och koka potatisen. Servera den pressad till torsken, gärna tillsammans med gröna ärtor.