Björnekullas chutney med chili, apelsin och äpple

Björnekullas chutney med chili, apelsin och äpple

Björnekullas chutney med chili, apelsin och äpple Chutney med apelsin och äpple ger en fantastisk smakupplevelse. Sötman och hettan kompletterar kött och fisk på ett bra sätt, det är vackert att servera och man kan spara den länge i kylskåp för att äta till rätt...
Björnekullas äppelpaj med äppelmos, blåbär och hallon

Björnekullas äppelpaj med äppelmos, blåbär och hallon

Björnekullas äppelpaj med äppelmos, blåbär och hallon Ingredienser 4 Personer Pajdeg 125 gram smör 1 dl vetemjöl 0,5 dl florsocker 2 dl fruktmüsli Fyllning 450 gram äpplen 250 gram äppelmos 1 dl blåbär 1 dl hallon 3 ägg 1 dl grädde 0,5 dl rörsocker Gör så här: 1. Sätt...
Torsk i papper med rödbetor och kapris

Torsk i papper med rödbetor och kapris

Torsk i papper med rödbetor och kapris Ingredienser 4 Personer 4 st/600 g Portionsbitar av torsk (fryst går bra) 4 ark Smörgåspapper 125 g Smör/margarin 4 msk Björnekulla inlagda rödbetor, skurna i tärningar 1 msk Inlagd kapris 2 msk Hackade blandade örter (frysta går...
Scones med marmelad

Scones med marmelad

Scones med marmelad Ingredienser 4 Personer 100 g smör 8 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 1 tsk salt 4 dl mjölk (eller filmjölk) Gör så här: 1. Värm ugnen till 225 grader. 2. Skär smör i tunna skivor (gärna med hjälp av osthyvel). 3. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt och...
Varm getost med rödbetssirap, ruccola och rostade mandlar

Varm getost med rödbetssirap, ruccola och rostade mandlar

Varm getost med rödbetssirap, ruccola och rostade mandlar Ingredienser 4 Personer 1 dl Lag av Björnekulla inlagda rödbetor 2 msk Socker ½ kvist Färsk rosmarin 4 skivor Chèvre, getost Vetemjöl 1 påse Ruccolasallad, ca 70 g 1 dl Rostade mandlar 1 dl Färdiga krutonger...